Foto van  van Sibyl

SIBYL

De student wordt verliefd op dé stad

Het verhaal van de student die in Gent blijft hangen. Het verhaal over mensen die verliefd raken op een stad. Het verhaal van je thuis voelen omwille van de algemene sfeer die kan toegeschreven worden aan Gent.

Sibyl maakt de vergelijking met de stad waar ze opgroeide, Sint Truiden. En de conclusie: er is geen vergelijking mogelijk. Gent is speciaal en Gent is een magneet, that's a fact. Maar waarom? Dit en vele andere kleine details kwamen we te weten van een nieuwbakken, kersverse Gentenaar, Sibyl.

Met een juice in de hand,...

Ze was een beetje verkouden, maar ze deed de moeite om langs te komen voor de talk. (respect!) Dus met een zakdoek en een BEO-juice bij de hand stelden we de eerste vraag. Waarom heb je gekozen voor Gent? Sibyl: "Zoals bij de meeste mensen, is het ook bij mij gekomen omwille van mijn partner, Stijn. We kwamen van Leuven en we merkten al vrij snel dat Gent zowel een kleine als een grote stad is. Gent staat veel meer open voor nieuwe dingen. In Sint Truiden kent iedereen iedereen. Voor mij was dat uiteindelijk een rem. In Gent kan ik uren rondwandelen en niemand tegenkomen die ik ken."

Me-time

Sibyl twijfelt even als ze zegt dat ze graag anoniem wil opgaan in een stadsgebeuren. Mag dat wel? We bevestigen dit als een gevoel dat we zelf omarmen. Gent geeft aan iedereen die mogelijkheid: je kan en mag kiezen om anoniem te zijn. We citeren het Brusselse liedje: 'de klaank van de stad mokt men ziel amureus.' En stilzwijgend begrijpen we elkaar. Sibyl had vroeger haar 'me-time' nodig maar Gent en Stijn hebben haar veranderd. Ze voelt zich nu als een vis in het water tussen anderen.

Trendwatching

Sibyl studeert 'trendwatching' en werkt momenteel aan een rapport over babyboomers en waar ze in de toekomst gaan wonen. Ze organiseert een pannel om te weten te komen of deze doelgroep zal kiezen voor een bejaardentehuis of op zoek zal gaan naar alternatieve vormen van wonen. En daar zit ze met Gent natuurlijk op eenzelfde golflengte want alternatieve leefvormen is één van de topics waar de Gentenaar mee bezig is.

De spapjesbar is een verborgen parel

Waarom zouden mensen de sapjesbar van Stijn moeten leren kennen? Sibyl: "Wel, je kan het niet vergelijken met de sapjesbars die bv. in een station gevestigd zijn. Bij BEO-juice is alles supervers, met ingrediënten die van BEO-markt komen, biologisch dus. De persoonlijke service is top: Stijn geeft tekst en uitleg over de samenstellingen. Een bezoek aan BEO-juice is een hele ervaring. Vele mensen die de BEO-markt bezoeken bestellen eerst hun sapje en na het winkelen komen ze naar de sapjesbar en blijven er nog wat gezellig rondhangen. Zo leer je mensen kennen met dezelfde spirit."

Wat ons betreft mogen er nog vele 'Sibyls' kiezen voor Gent. Het zal dé stad van Vlaanderen nog aantrekkelijker maken.

Wistjedatjes & Links

  • Wat is je favoriete sapje?: Ik kies voor een 'Detox-juice'. Ik hoef niet zozeer te detoxen.Het gaat me vooral om de smaakcombinatie.
  • Wat zijn je favoriete plaatsen? : Ik blijf altijd in het gebied rond mijn appartement, in de buurt van 'Onderbergen'. Dat is natuurlijk de meest hippe buurt van Gent. (Sint Pietersnieuwstraat, Patershol)
  • Ben je een hipster?: Ik vind van niet. Maar anderen noemen me soms wel zo. Een hipster is steeds bezig met nieuwe dingen, ze zijn voor op de rest. Maar ik voel die drang niet en ik denk trouwens dat die wave voorbij is.
  • Je keuze van een Buitengekend-plaats?: Natuurlijk de sapjesbar van Stijn, BEO-juice is een verborgen parel. Verder ken ik Madam Bakster, ik volg haar online.
  • Haar drie woorden uit de woordenwolk: : BEZORGDHEID - VERANTWOORDELIJK - DOELBEWUST. Sibyl is bezorgd over haar toekomst en hoopt dat ze terecht gaat komen op een verrassende plaats. Ze is gekend als iemand die verantwoordelijk is, iemand die doet wat ze beloofd heeft. Ze weet waar ze naartoe wil, zowel voor haar studies als in het leven, vandaar de keuze voor doelbewust.