Foto van Jos & Mieke van Café De Loge

CAFÉ DE LOGE

Jos & Mieke

De kaart van Cafe De Loge spreekt voor zich. De boekenkast spreekt ook voor zich. De toog spreekt voor zich. Jos en Mieke hebben het hart op de juiste plaats, een hart voor mensen.

Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
12.00 - 2.00
12.00 - 2.00
12.00 - 2.00
12.00 - 2.00
12.00 - 2.00
10.00 - 2.00
10.00 - 2.00

Jos & Mieke over passie

"Bart en Bas hebben het concept vorm gegeven. Zij brachten een sfeer van jazz-jam en dat viel enorm mee. Wij hebben het verder uitgebouwd."

Jos & Mieke over passie

Ik lees op het tafelblad: "Een loge is in het algemeen een materiële plaats van ontmoeting en verpozing tussen of voor personen in tijd en ruimte." De jazz­muziek bereikt mijn oren op een zondagnamiddag of de alternative rock van TGWCW op een woensdagavond. Café De loge is onlosmakelijk verbonden met muziek, goede muziek. Het is ook een plaats waar opkomend talent zijn kans krijgt. Maar het is meer dan dat. Muziek is een accent. De hele sfeer is veel belangrijker. Zoals bij vele horeca­zaken is het de eigenaar die een belangrijke rol speelt. Jos is steeds zichtbaar en bereikbaar voor zijn klanten. Jos staat in de keuken, een open keuken, zodat iedereen hem in actie kan zien. Dat geeft een zeker contact, de manier waarop hij verdoken en toch bereikbaar is.

Mieke: "De aanleiding om met muziek te starten is geweest dat vlak nadat we open waren, er enkele conservatorium-studenten vroegen om te mogen optreden. Wij dachten dat onze ruimte té klein zou zijn, maar dat bleek juist een voordeel te zijn." Jos: "Bart en Bas hebben het concept vorm gegeven. Zij brachten een sfeer van jazz-jam en dat viel enorm mee. Wij hebben het verder uitgebouwd. Een piano erbij, de spotlights, het theatergordijn (voor de acoustiek) en niet te vergeten, een eigen PA."

Jos vertelt dat ze nu twee keer per week een band laten optreden en dat ze één keer per maand de 'tuesday-circle' organiseren. Die circle is er voor iedereen, elke muzikant kan dan een kort optreden geven, als try-out of om een eerste ervaring te hebben met een publiek. Je zou je afvragen van waar al die muzikanten komen? Wel, ze bieden zichzelf aan, maanden op voorhand is het programma volgeboekt. Een opvallend gegeven is dat er steeds meer buitenlandse muzikanten langskomen, die op hun tour De Loge uitkiezen om op te treden.

De kaart van Cafe De Loge spreekt voor zich, de ene specifieke keuze na de andere. Veggie, hartig met een quiche, vegetarische bolognaise, Oxfam koffie en thee, sojaccino, rooibosthee en zo kan ik nog een tijdje doorgaan. Ze hebben duidelijk gekozen voor een alternatieve toets.

De boekenkast spreekt ook voor zich. Titels als "Bedrijf psychologie, Leuven Vlaams, Architectuur, Ireland" wijzen al in een bepaalde richting. Magazines ter beschikking en steeds de krant op het tafeltje rechts van de toog. De toog spreekt voor zich: De Loge is een plaats waar je nog kan tooghangen en waar je steeds mensen kan ontmoeten die graag communiceren. Het sociale contact "offline" wordt hier nog gecultiveerd. Als je werkelijk sociaal bent, dan blijf je weg van TV en kom je naar De Loge om een gezelschapsspel te spelen met je vrienden. Van de Kolonisten tot Gobblet, kies maar.

Eén ding is zeker: Jos en Mieke hebben het hart op de juiste plaats, een hart voor mensen.

Close