Foto van Eva van EVÍN

EVÍN

Eva

Eva kiest 'haar' wijnen zorgvuldig uit en neemt alle tijd om klanten op een niet belerende manier 'een glaasje wijn' te helpen appreciëren.

Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
gesloten
14.00 - 20.00
14.00 - 20.00
14.00 - 20.00
14.00 - 24.00
14.00 - 24.00
gesloten

Eva over passie

"Eén goed glas wijn brengt meer geluk in je leven dan één fles waar je hoofdpijn van krijgt."

Eva over passie

Eva begroet ons, en bij uitbreiding iedereen, met een gulle, enthousiaste lach. Een wijnbar is een niet voor de hand liggend concept in Vlaanderen omdat voor velen wijn een alcoholische drank is die je meeneemt in de supermarkt om te serveren bij een maaltijd thuis. Of het tegenovergestelde: de zakenman die een dure fles wijn besteld in een restaurant om te kunnen uitpakken met zijn kennis erover. Eva wil beide visies doorbreken: haar passie voor wijn wil ze persoonlijk overbrengen naar haar klanten. Ze kiest 'haar' wijnen zorgvuldig uit, gaat zelf naar kleine wijnboeren en neemt de tijd om op een niet belerende manier 'een glaasje wijn' te helpen appreciëren.

Eva: "Elke maand zijn er 15 wijnen, 15 nieuwe ontdekkingen. Je leert elke keer iets anders kennen. Ontdekking en verrassing zijn de twee hoekstenen van mijn zaak."

Ze wil haar passie delen en ze wil erover communiceren. Er kwam een man binnen die plaats nam aan een tafeltje en die het thuisgevoel uitstraalde. Eva wist wat hij graag dronk en stijlvol zette Eva een glaasje 'rood' op zijn tafeltje. Er kwam een studente binnen die kennelijk even wou verpozen met de laptop op de schoot. Met een andere mimiek paste Eva zich aan om ook haar de juiste keuze aan te bieden. Een derde klant wou advies: "Ik maak vanavond kip met citroen en wat kan ik daar best bij drinken?"

BGK: "Komen je wijnen van de gekende typische gebieden zoals Bordeaux, Bourgogne?" Eva:" NEE, bijna nooit, ... mijn wijnen komen van over de hele wereld. Een voordeel is dat de prijs/kwaliteit verhouding veel beter ligt. Ik zie dat ook als mijn taak: wijnen selecteren op hun kwaliteit. Als je dan met een prijs komt van 8 euro voor een degelijke wijn, dan bouw je een vertrouwen en appreciatie op bij een brede doelgroep."

Close

Eva over bijdrage

"Zoals vroeger, voor er internet was, gaat mijn verhaal van mond tot mond', een verhaal over respect voor wijn en zijn herkomst, over verantwoord genieten en openheid."

Eva over bijdrage

Ze heeft contact met alle wijnboeren, soms gaat ze er naar toe maar het is helaas niet mogelijk om elke maand een reis boeken naar Chili of Roemenië. Ze mailt met hen en wil hun verhaal kennen. Op basis van die connectie distilleert ze het verhaal van EVIN, het verhaal dat ze zal overbrengen naar haar klanten. Op die manier is Eva een vertaalster van informatie, van smaak, van ontdekking en van wereldvisie. Eva studeerde geschiedenis maar koos voor de wijn. Toch is haar opleiding een toegevoegde waarde voor de wijnbar. De klanten nemen het verhaal over van Eva en zo komt het dikwijls als een geschenkpakket, verpakt met drie flessen, in handen van anderen. Het verhaal gaat dus zoals vroeger 'mond-aan-mond'. BGK: "Zou je slogan kunnen zijn, de fles met het verhaal?" Eva: "Ja zeker. En niet te veel poespas, als je het simpel kunt zeggen, waarom dan ingewikkeld maken?"

Je merkt het snel, Eva staat niet op een podium en gebruikt een gewone, begrijpbare taal. Eva is gedreven en heeft, door het vele reizen, een diep respect gekregen voor de gewone mens in de wereld. Haar bijdrage ligt dan ook in eenvoudige kleine details. Zoals een concertje organiseren in de zaak met Lady Linn, en de opbrengst schenken aan de vluchtelingen van Syrië. Haar zaak is een draaischijf van betrokkenheid, engagement en eenvoud. Ja, je kan zelfs zeggen dat het aanvoelt als een warm nest om even de drukte van het leven te ontvluchten.

BGK: "Hoe sta je tegenover consumptie van wijn?" Eva: "Ik zie mijn bijdrage in het feit dat ik mensen overhaal om wijn te zien als een geschenk en niet als een product waar je dronken van wordt. Eén goed glas wijn brengt meer geluk in je leven dan drie flessen die je hoofdpijn bezorgen. Ik ben steeds op zoek naar goede biowijnen en ik merk dat, heel langzaam, de boeren bereid zijn om hun technieken aan te passen om alsdusdanig een label te bekomen."

Close