Foto van Laura & team van LekkerGEC

LEKKERGEC

Laura & team

Acht teamleden in een coöperatieve vennootschap die allemaal zot zijn van eten en die de Gentenaar veggie hebben leren eten.

Laura & team over passie

"Dat we sociale tewerkstelling organiseren, overtuigt mensen om hier te werken en niet in een ander restaurant."

Laura & team over passie

Eén van de bekende veggie-restaurants van Gent en tegelijk de grote onbekende als het aankomt op hun visie en organisatie. Althans zo was het voor ons. We waren ons niet bewust dat er zoveel engagement zit achter Lekker GEC. Ze zijn opvallend aanwezig aan het Sint-Pietersstation, naast de Oxfam-winkel. Laura is de woordvoerster, ze heeft een aangeboren talent om te communiceren. We starten op het terras achteraan. Laura: "Vroeger was onze doelstelling om het vegetarisme naar de mens te brengen, nu normaliseren we het. Je gaat gewoon gaan eten en er is hier geen vlees." Beter kunnen wij het niet uitdrukken.

Maar hoe positioneert Lekker GEC zich in het landschap van al die veggie-restaurants? Laura: "Mother Earth is de basis geweest. Dat was een organisatie die milieu-acties organiseerde met een diervriendelijke insteek. Toen werden er overal ter wereld 'vrijwilligers-restaurants' opgericht. Zo is het ook in Gent gestart. In die tijd kon dat nog, namelijk een 'gezellig zooitje ongeregeld' dat maaltijden aanbood. Toen was de sociale kant het belangrijkste, mensen die uit een problematische situatie kwamen en terug dienden geïntegreerd te worden." Nu blijft die basis nog steeds overeind nl. mensen met een 'artikel 60'-contract, aangestuurd vanuit het OCMW. Zes jaar geleden is de werkingsvorm aangepast van VZW naar coöperatieve vennootschap.

Acht mensen dragen nu de verantwoordelijkheid voor het restaurant, elk met zijn eigen specifieke bijdrage. Laura: "Eén van die elementen om samen in een CV te zitten is dat je kan voelen wat het is om mede-eigenaar te zijn van een restaurant. Met acht mensen goed ronddraaien, is natuurlijk geen sinecure. Maar we hebben daarvoor een begeleider die dit alles in mooie banen leidt." De groots gemene deler van deze acht mensen is hun passie. Laura lacht even en zegt dat ze allemaal graag eten. We dagen haar uit en vragen of ze het voor het geld doen? Ze vult aan: "Neen, 'money-driven', dat kan hier niet, zo veel is zeker. Het vegetarisme als levensvisie komt in ieder geval bij iedereen terug." Daarnaast komt de basis van Lekker GEC terug naar boven en dat is de sociale tewerkstelling. Laura: "Het overtuigt mensen om hier te werken en niet in een ander restaurant."

Het gesprek ging nog enige tijd verder en er is nog veel neer te schrijven. Wat we jullie nog meegeven is dat je bij Lekker GEC werkelijk iedereen ziet aanschuiven. We zagen de bedienden uit de nieuwe administratietoren van de Vlaamse Overheid gezellig eten aan de grote tafel naast de doorwinterde vegetariër die al 10 jaar langskomt. Mooi, niet?

Close

Laura & team over bijdrage

Als je altijd kijkt naar de mens ipv. het werktuig dat voor u staat, dan krijg je een andere werkomgeving. Het gaat bij ons over zorg voor elkaar. Voortdurende aandacht voor het functioneren van mensen in je werkomgeving.

Laura & team over bijdrage

LekkerGEC - bijdrage

Laura: "Als je altijd kijkt naar de mens ipv. het werktuig dat voor u staat, dan krijg je een andere werkomgeving. Het gaat bij ons over zorg voor elkaar. Voortdurende aandacht voor het functioneren van mensen in je werkomgeving." Dat is het unieke van LekkerGEC want bij geen enkel ander gesprek met buitengekenders werd dit zo nadrukkelijk uitgelegd. Daar moet je geduld voor hebben en constant openstaan voor impulsen die aanduiden of de dingen goed gaan of scheef beginnen te lopen. Een extra zintuig...

Bij LekkerGEC zijn er bovendien twee aandachtsgroepen: de begeleiders en het personeel. Voor beiden is er een ander werkkader. De begeleiders vormen met zijn achten een coöperatie. Dat is samenwerken en tegelijk volle verantwoordelijkheid dragen. Daarvoor heb je een sterk team nodig. Een team waar de taken netjes zijn uitgetekend. Laura: "Mijn gevoel is dat ik een restaurant heb met zeven vrienden. De stap van vzw naar coöperatieve was erg groot. Maar dat was mogelijk omwille van ons engagement. De basisdoelstelling was het vegetarisme naar de mensen brengen maar je moet dat veel breder zien. Het is een engagement naar het milieu toe, naar de medewerkers, naar de maatschappij, naar het draaien van het restaurant. Er is geen baas meer, dus moet je alles zelf doen."

Het tweede aandachtspunt zijn de medewerkers. Laura: "Wij hebben als doelstelling om onze medewerkers te professionaliseren. Enerzijds door hen te begeleiden, en anderzijds door hen kansen te geven. We bespreken met hen wat hun competenties zijn. Voor de klant is dat misschien niet zo duidelijk. Op de menukaart kan je het wel lezen, er is duiding." En dat maakt dat LekkerGEC een aparte plaats inneemt tussen de restaurants in Gent. Door die keuzes rond de medewerkers zal je je niet direct gaan connecteren met het geheel, tenzij je het verhaal kent. Als je weet waar LekkerGEC voor staat, dan ga je er naar toe met een andere bril op. Een bril met een grote 'R' van respect.

Hoedanook, een gezonde lunch is nu een evidentie. Vele klanten stellen zich niet langer vragen. Het hoort erbij. Maar dan toch liefst in een restaurant met een engagement als dat van LekkerGEC.

Close