Foto van Sarah van Marmod

MARMOD

Sarah

Marmod is een vat vol passie. Je gaat binnen en je beleeft, je aanvaardt Marmod's wereld. Laat je gaan en neem al die prikkels in je op.

Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
gesloten
gesloten
13u30 - 18u30
13u30 - 18u30
13u30 - 18u30
13u30 - 18u30
gesloten

Sarah over passie

"Er is zoveel kleding dat amper gedragen is en toch terecht komt op marktjes, je moet dat gewoon maar één keer wassen en je hebt een volwaardig nieuw kledingstuk."

Sarah over passie

Soms zijn wij verwonderd over de manier waarop iemand de stap zet of durft te zetten om zelf een zaak uit de grond te stampen. Wat drijft hen? Wel, Sarah van Marmod is de ideale persoon om dit te verduidelijken. Je zou het kunnen omschrijven als een winkel met tweedehandskledij maar dat zou afbreuk doen aan het totale plaatje. Tweedehandskledij is een passie, zeker als je al eens in de vintage buurten hebt rondgedwaald van Londen, Dublin of Berlijn. Het is de zoektocht naar degelijke kleding die identiteit heeft, een kledingstuk dat je doet dromen en/of een stijl die je speciaal maakt. Kortom, de kledij van Marmod geeft je de mogelijkheid om je eigen 'zijn' meer geaccentueerd naar buiten te brengen.

Sarah, ooit communicatiespecialiste voor een keten, weet hoe ze een verhaal moet brengen. En toch merk je heel snel dat ze geen verkoopspraatje brengt, 'she's real'. Ze is open en eerlijk over haar bedoelingen. Ze wou meer dan alleen een carrière in de marketing en volgde nog een opleiding voor kleur-en stijlconsulente. Deze bezige bij snuistert bovendien graag rond op marktjes allerhande en de som van dit alles is een eigen zaak. Ze wou zeker geen kopie brengen van een kringloopwinkel en ze wou ook geen stempel krijgen dat tweedehandskleding spotgoedkoop is of moet zijn. Ze zoekt kwalitatieve stukken, met een degelijke snit maar het belangrijkste is de look. Sarah heeft een passie voor kleuren en dat mag geweten zijn.

Hetgeen klanten natuurlijk niet zien is dat er 'massa's' veel tijd kruipt in het zoeken naar de juiste kleding. Voor Sarah is dit één van de belangrijkste redenen waarom ze het doet. Maar er is meer, van de ene passie naar de andere nl. haar voorliefde voor kunst en muziek, haar passie voor gezonde voeding en drank, voor kleine accenten die het leven aangenamer maken. Ze heeft het allemaal verweven in die ene winkel zonder op enige manier iets te willen opdringen. Net daarom neemt ze Gents talent mee onder de arm en biedt ze een platform aan voor lokale kunst, gaande van muziek, tot illustratie, modeontwerp, enz. Je gaat binnen en je beleeft, je aanvaardt Marmod's wereld. Laat je gaan en neem al die prikkels in je op. Integreer ze en ga terug in de gewone wereld met 'jouw' uniek kledingstuk waardoor je jezelf als persoon meer in de verf zet.

Sarah: "Mijn keuzes lijken soms wel erg intens, maar dat is wie ik ben. Mijn klanten weten dat ze hier bijzondere dingen kunnen vinden en dragen die kleding fier, als een expressie van het moment."

Close

Sarah over bijdrage

Sarah: "In mijn tienerjaren heb ik altijd 'mijn goesting' gedragen. Daar wijk ik nu nog steeds niet vanaf. Sterker nog, via de winkel kan ik die mentaliteit stilaan laten doorsijpelen, heel langzaam.

Sarah over bijdrage

Bijdrage en passie zijn bij Marmod volledig verwezen. Alles wat Sarah doet is verbonden met haar overtuigingen. Zoals het reklamebord op de stoep dat aankondigt: 'Think global, buy local.' Sarah: "In mijn tienerjaren heb ik altijd 'mijn goesting' gedragen. Daar wijk ik nu nog steeds niet vanaf. Sterker nog, via de winkel kan ik die mentaliteit stilaan laten doorsijpelen, heel langzaam. Ik vind het vooral 'chique' dat ik ze niet naar de fast fashion heb gestuurd."

Een andere bijdrage drukt Sarah alsvolgt uit: "Ik hou er niet van om in een hoekje geduwd te worden van groen links of de 'treehugger'. Die tijd is al lang voorbij, alhoewel dat we in België nog wat achterlopen op dit vlak." Ze vertelt ons dat ze sinds ze de winkel opende meer open naar mensen kijkt. Soms komt er iemand binnen met dure merkkleding en gaat er een bewust, open persoon achter schuil. En soms komt er een alternatief geklede persoon binnen met een Mc Donald-hamburger in de hand. Sarah: "Je kan het gewoon niet meer aflezen op basis van het uiterlijk. Het gaat over het hart van de mens, zijn overtuigingen en visies."

Recyclage, vintage, afstand nemen van modetrends, locale muziekbands ontdekken, van kunst genieten bij een tas bio-thee, de T-shirts met het logo van 'XOX', en zo veel meer; het zijn allemaal kleine stukjes die Sarah aanbiedt om geproefd en ervaren te worden. Maar haar boodschap blijft heel universeel: "Iedereen moet doen waar hij of zij zich goed mee voelt. Het is niet aan mij om iets te veroordelen. Maar als ze hier een deel van hun beleving kunnen vinden, dan is mijn opdracht geslaagd."

BGK: Een vintage garderobe dragen, wat doet dat met iemand? Sarah: "Het betekent dat iemand er klaar voor is om zichzelf te zijn in gelijk welke omstandigheid. Het is loskomen van de gangbare verwachtingen bij familie, vrienden of werk. Ik zou het heel fijn vinden moest iedereen altijd gekleed gaan zoals hij of zij het wil en voelt. Het is loskomen van de opgelegde modetrends en het consumeren van nog meer kleding om die uiteindelijk na enkele maanden weg te doen."

Close