Foto van Stefanie & Tim van Sundae

SUNDAE

Stefanie & Tim

Sundae is eenvoud, eenvoud in het aanbod en eenvoud wat betreft de inrichting. Je gaat binnen omdat je van deze stijl houdt. Je gaat binnen omdat je weet dat ze er unieke stukken verkopen.

Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
gesloten
11.00 - 18.30
11.00 - 18.30
11.00 - 18.30
11.00 - 18.30
11.00 - 18.30
gesloten

Stefanie & Tim over passie

Stefanie: "Ons publiek zijn juist de niet-mainstream mensen, zij die de fast-fashion niet willen. Het is voor onze klanten belangrijk dat we unieke stukken hebben."

Stefanie & Tim over passie

Stefanie opent met: "De passie is hoofdzakelijk te vinden in mijn jeugd want mijn ouders zijn altijd met kleding bezig geweest. En ik heb in verschillende kledingzaken gestaan." Steviger kan natuurlijk niet. En toch wilden we, in de Buitengekend-traditie, wat dieper gaan graven. Ze stapte op gegeven moment over van haar job als shopmanager naar een eigen zaak en deed dit in het klassevolle Knokke. Eerst het pand en dan de naam. Sundae was een logische keuze omdat de winkel open was op zondag en omwille van het verband met een zonnige dag (belangrijk als je aan de kust bent gevestigd). Het concept van fijne Parijse mode aan betaalbare prijzen sloeg aan en de stap naar Gent was eerder klein.

Tim wou Gent wel uitbaten. Als man in een vrouwenkledingzaak, dat was misschien niet evident maar in het breeddenkende Gent en midden in de studentenbuurt bleek dit helemaal geen barrière. Integendeel, Tim is de sympathie zelve en misschien ook wel de magneet van Sundae Gent. Stefanie is meestal in de winkel van Knokke en haar 'best friend' Tim is het gezicht van Gent. Tim: "We hebben beide dezelfde smaak voor kleding. Dus dat is gemakkelijk. Je ziet in de winkel een beperkt aantal stukken maar in de stock hangen de andere maten. Toch streven we er vooral om maar één stuk in enkele maten te hebben. We volgen geen volledige collecties." Sundae is eenvoud, eenvoud in het aanbod en eenvoud wat betreft de inrichting. Je gaat binnen omdat je van deze stijl houdt. Je gaat binnen omdat je weet dat ze unieke stukken verkopen.

Waarom zou iemand nog een kledingstuk willen kopen in een boetiek terwijl de fast-fashion ketens gooien met prijzen onder de 10 euro? Stefanie: "Ons publiek zijn juist de niet-mainstream mensen, zij die de fast-fashion niet willen. Het is voor onze klanten belangrijk dat we unieke stukken hebben. Ze willen niet onderuit gaan op een feestje of een receptie waar ze hun vriendin ontmoeten met een hetzelfde kledingstuk." Ja, dat begrijpen we, als vrouw is dit gewoon afgaan. Tim: "Voor onze vaste klanten blijft het daarom steeds interessant om regelmatig even binnen te komen. Er is altijd wel iets nieuws. Onze vaste klanten zijn in eerste instantie studenten. Maar we merken dat die soms ook hun moeder meebrengen. En zo groeit het steeds verder."

De stijl van Sundae? Stefanie: "In Parijs is er een specifieke stijl. Eenmaal gewoon aan die stijl, ga je ervan houden, ga het bekijken als evident." Tim: "En dan merk je dat er in Gent ook mensen zijn die dit als hún stijl aanvoelen. En deze stijl kan je moeilijk ergens anders vinden."

Ons advies: Verlaat de winkelstraten van Gent, loop eens door de winkelbuurt van de Nederkouter, sta stil voor de etalage van Sundae en voel of dit iets voor jou zou zijn of niet.

Close